Focus

De weg terug tekenen

Het eerste onderdeel van de Inner Child serie is Focus. Dit is de eerste en oudste serie en ook mijn lieveling. Het gaat over verbinding maken met jezelf en in het nu aanwezig te kunnen zijn. Het is de grootste en belangrijkste van alle series en onderdelen. Soms komt het in andere series terug. De Focus-serie is meestal zwart wit, maar ook wel eens in kleur. Zelf vind ik dat deze serie er het beste uit komt in zwart wit.

Naast hoe het er uit ziet, is de manier waarop het gemaakt wordt ook belangrijk. De Inner Child serie gaat over imperfectie omarmen en creativiteit laten stromen. De lijnen stromen als het ware uit mijn hand op papier. Zodra ik ga inkleuren, wordt de perfectionist meer in werking gezet en dus meer verkramping. Ik krijg nooit een lijn weer over een lijn en als ik een tekening ‘over’ wil doen, wordt het weer een andere tekening, dus daar begin ik niet meer aan. Elke tekening is uniek, een eigen expressie en moment opname.