Play

Magic mistakes

Naast het onderdeel ‘Focus‘, is er de subcategorie ‘Play’, van de Inner Child serie. Play gaat over spelen, kinderlijke tekeningen, ontdekken. In dit onderdeel zit meer variatie in kleur en vorm dan in de focus serie. Van deze serie wordt ik altijd blij. Tijdens het tekenen of schilderen, probeer ik zo lief mogelijk te zijn voor mijzelf.

Hierboven zie je een paar van mijn eerste tekeningen uit 2021. Ze hebben een hele positieve en speelse uitstraling. Ik gebruikte hiervoor gewone waterverf en zwarte fineliner van Stabilo. Al snel ontdekte ik, dat de fineliners van Stabilo niet watervast zijn. Je kan er wel mee over waterverf tekenen, maar niet andersom.

Hieronder zie je aquarelverf en acrylstiften van de Action. Deze aquarelverf droogde glad op, in plaats van de korrelige waterverf die ik eerder had gebruikt, waardoor ik er beter over heen kon tekenen. Deze aquarelverf was vrij licht. Hier begon ik te experimenteren met vloeibare waterverf inkt van Action, waarbij iets duidelijker de kleur te zien was. De acrylstiften van de Action, gaven een leuk speels effect. Variatie in lijn vorm, dikte en kleur, maakte elke tekening weer een nieuw schilderij.

De bollen als achtergrond vond ik leuk. Hier is nog een kleine subcategorie uitgekomen, waarin een combinatie van 2D en 3D zichtbaar is.

Nadat ik de smaak te pakken had, durfde ik wat duurdere verf te bestellen. Hieronder zie je dat ik heb geĆ«xperimenteerd met Aquarelverf van het merk ‘van Gogh’. Meteen was duidelijk zichtbaar dat hier veel meer pigment in zit. Ik kwam er achter dat er ook professionele acryl verfstiften zijn van Posca. Hiermee kon ik nog beter over de aquarelverf heen tekenen.