Mermaids

Whatever you say

Echt een reeks is het nog niet geworden, maar deze valt zeker wel onder de Inner Child Serie. Waar de tekeningen bij het onderdeel Focus, Play en Cirkels vooral abstract zijn, is dit een wat meer uitgesproken onderwerp. De tekening ontstond per ongeluk, doordat ik wat verf over had op mijn roller en dit uitrolde op een aantal papiertjes. Toen het eenmaal droog was, tekende ik er lijnen bij, omdat ik er een zeemeermin in zag.

‘Compact Love’
2021
A4
Acryl, Gouache en Micron Fineliner
Wit Karton action

De volgende tekening van Micron Fineliner en grafietpotlood, was er eentje die ik ineens in mijn hoofd had. Het is een bijna archetypische beeltenis, van een zeemeermin, Fenix vleugels en vlinder vleugels. Potlood is niet mijn favoriete materiaal, omdat het papier op een gegeven moment verzadigd is en je dan niet veel meer kan doen. In eerste instantie wilde ik de vleugels met krachtige rode, oranje en gele kleuren inkleuren, maar ik ben toch maar gestopt. Het is me al vaker gebeurd, dat wanneer ik ga inkleuren het effect van de tekening verdwijnt, dus heb ik het voor nu maar zo gelaten. Wie weet krijg ik ooit nog een opleving om het alsnog in te kleuren, voor nu is het goed zo.

‘Feminine’
2021
A3
Micron Fineliner, Grafiet Potlood
Lichtbruin Multimedica papier