Symbols

Power of the form

Zoals ik bij het overzicht al vertelde, gaat de serie over mijn kracht terug vinden. Ik haal kracht uit mijn tekeningen, die uit het niets ontstaan. Als ik er naar kijk, zie ik krachtige vormen, die symbool staan voor mijn kracht, maar ook voor de kracht van iedereen die er naar kijkt. Het is als het ware een spiegel, die je herinnert aan je eigen kracht.

De doodles uit deze serie, tekende ik in mijn dagboek. Ik ben nog steeds van plan om deze een keer te digitaliseren, dat is er tot nu toe nog niet echt van gekomen. Ik heb ze ook geprobeerd over te doen in een acryl schilderij, maar op de een of andere manier klopt dat steeds niet. Bij de vormen in deze serie, voel ik heel duidelijk hoe om ze ‘horen’, in tegenstelling tot veel andere van mijn schilderijtjes, die je vaak op meerdere manieren neer kunt zetten of op kunt hangen.

Dagboek doodle 2021, Zwarte Balpen
Dagboekdoodle 2021 Stabilo Fineliner

Deze reeks heb ik gemaakt met Micron fineliner en kleureninkt op water basis van de Action. Ik heb wit karton gebruikt van Action.

Omdat mijn karton papier op was, ben ik verder gegaan op gewoon print papier. Dit papier is eigenlijk niet geschikt voor waterige substanties zoals inkt, waardoor het papier erg gaat bobbelen. Daarnaast kreukt het heel snel bij het verplaatsen. Toch zijn de vormen goed gelukt en horen ze bij deze reeks.