Lichttaal

Vertalen doe je zelf

Op een dag was ik aan het doodelen en kon ik de hele dag niks anders dan experimenteren met lijntjes. Ik probeerde acrylstiften, waterverf inkt en oost indische inkt. Het was echt een flow waarin ik lekker op kon gaan. Het voelde alsof ik aan het schrijven was. Niet zozeer dat ik echt tekst schreef, maar wel alsof het allemaal even nodig was.

Zoals je hierboven kunt zien, heb ik van sommige vormen een schilderij proberen te maken. Ik ben niet zo’n heel groot fan van acryl verf, omdat het vaak niet doet wat ik wil. Het droogt te snel, of juist te langzaam en ik ben vaak niet tevreden over de lijnen. Ik vind de eerste en originele lijn vaak het best. op de een of andere manier dekt die altijd de lading, slordig of niet. Zodra ik het na ga maken wordt het een verkrampt plaatje.

Net als bij de Symbols reeks, staat er niks specifieks. Het zegt iets over jou, op dat moment. Net wat je nodig hebt, of waar je aan denkt. Zie het als de zwarte inktvlek, met de vraag ‘wat zie je er in?’. Hier is de vraag wat doet het met je, wat voel je er bij, wat lees of zie je er in? Dat wat het betekent voor jou, is wat het is. Ik heb in ieder geval de intentie van innerlijke kracht erin gestopt en hopelijk spiegelen deze symbolen of vormen jou om je eigen kracht te zien <3