Flowers

Liefde voor kleur en bloemen.

De serie Nature Vibes heeft tot nu toe nog twee reeksen. De eerste is Flowers. Deze ontstond toen ik aan het experimenteren was met waterverf inkt en fineliner. Eerst depte ik met een kwast de inkt op het witte karton papier en later volgde ik de vorm met mijn Stabilo fineliner. Ik ben deze reeks inmiddels alweer kwijt😅

Ik kreeg een verzoek met het maken van een nieuwe bloemen reeks genaamd ‘Flower Power’, op basis van bepaalde kleuren, en bepaalde bloemen, in dezelfde stijl als die hierboven. Er kwam een hele andere serie uit.

Met aquarelverf en waterverf inkt, heb ik een wisselende verhouding. Ik vind het heel fijn dat het niet doet wat je verwacht, waardoor er hele nieuwe dingen tevoorschijn kunnen komen. Tegelijkertijd geeft het soms wat frustratie als het niet doet wat ik wil. Daarnaast duurt het even voordat het droog is, dus kan ik niet in één keer door met de creatieve flow.

Daarom maak ik soms meerdere achtergronden tegelijkertijd als ik in een creatieve spurt zit, zodat ik er later, wanneer alles droog is, er weer overheen kan schilderen of tekenen. Als ik daar te lang mee wacht, lukt het minder goed, en zodra er een taak maakt de passie plaats voor dwang of vermijding. Het is een hele kunst om om te gaan met dit proces! 🙂

Het maken van kunst is soms een heel proces. Ik kom continue mezelf tegen. Ik heb iets in m’n hoofd, en het komt er niet op de verwachte manier uit. Of ik schiet uit, of maak een fout. Soms maak ik juist gebruik van mijn fouten en gebruik ik die beweging om verder te gaan. Dat heb ik wat minder in deze serie omdat het wat meer ‘natuur getrouw’ is. Een ander ziet het misschien niet eens, of vind het niet belangrijk. Ik oefen daarom steeds vaker om me er aan over te geven, dat het is zoals het is.