Abstracte klieder

Deze serie gaat over expressie in kleur, in vorm, in kijken wat er gebeurt op het doek of papier. Ik weet nooit van te voren waar het heen gaat en elke streep, punt, veeg of wat dan ook, is weer een richting voor een nieuw energieveld.

Hoewel er wel meer abstracte schilderijen zijn, in bijvoorbeeld de Inner Child serie of een van de andere series, is dit de meest abstracte van allemaal. In tegenstelling tot de precieze dunne lijntjes en kleine vormen van de inner child serie, is de abstracte klieder veel groffer, experimenteler. Het is een uiting van emoties, onrust, interne druk, zonder dat het symbool staat voor deze gevoelens, zoals te zien is in de serie 5.3 Abstract – Emoties.

Zowel het maken van het schilderij uit de abstracte klieder serie, als het kijken naar een schilderij wat klaar is, kan van alles bij mij oproepen. Er is zoveel te zien. Vormen, maar toch ook weer niet. Beweging, stilte. Kleuren door elkaar. Verwarring, chaos, eenheid, stilte. En net als de olievlek bij de psycholoog, hoop ik ook dat jij iets anders ziet dan ik. En iemand anders weer iets anders. Het schilderij wordt daarmee vanuit meerdere perspectieven bekeken en elke keer dat er naar gekeken wordt, wordt het schilderij rijker, betekenisvoller en complexer.

Ik hoop dat jij er net zo blij van wordt als ik! In de webshop hierboven kun je schilderijen kopen. Hier een impressie van wat schilderijen die ik heb gemaakt in deze serie: