Review expositie Schilderclub Barsingerhorn

17 april 2022, Kolhorn

Eind van de middag nog even snel op de fiets naar Kolhorn voor de expositie. Ik was het haast vergeten, maar gelukkig appte mijn zusje mij vanmorgen.

Het was mooi weer, dus er zullen meer mensen op de fiets naar de expositie zijn geweest. Binnen was er niks van de warmte te merken. We werden vriendelijk ontvangen in de heerlijk koele aula van de kerk. Na betaling van €1,50 mochten we de werken bekijken.

Alle leden van de schilder club Barsingerhorn hadden hun werk opgehangen aan de muren en de expositie installatie. De eerste schilderijen waren tekeningen en aquarellen van landschap en kenmerkende gebouwen, voornamelijk uit de buurt.

Er hingen acryl schilderijen met levendige kleuren, waardoor de ervaring voor de kijker aanzienlijk werd verdiept. Er hing een grote variatie van diverse schilder technieken, formaten en materialen. Acryl, aquarel, pen, krijt, olieverf, van alles was te zien. Naast de overvloed aan landschappen, waren er ook diverse portretten van bewoners uit de buurt en uit het buitenland te zien. Voor de abstracte liefhebber hingen er ook een aantal schilderijen, waarbij gespeeld werd met variatie in kleur en vorm. Een aantal schilderijen met strakke lijnen en hoekige vormen, waar andere schilderijen zachter waren van kleur en vorm. In sommige schilderijen werden collage en/of stempel technieken gebruikt.

We kregen een kopje koffie of thee, en konden voor €1,50 nog een heerlijk vers gebakken taartje kopen, wat de ervaring natuurlijk helemaal compleet maakte.

Hieronder een video impressie. Camera credit Aurelly de Boer Instagram: @aurellyde