Gezichten

Al die gezichten

De tweede serie heet Gezichten. Het ontstond, toen ik ging experimenteren met tekenen met potlood en even later ook met acrylverf. De serie gezichten gaat over uiting van innerlijke delen, gezien worden en laten zien wat ik kan. Per subcategorie, verschilt het in hoeverre ik losjes of krampachtig bezig was.

Binnen de serie Gezichten, zijn drie subcategorieƫn:

2.1 Incomplete

2.2 Portretten

2.3 Geef het een gezicht

De serie ‘Incomplete‘ gaat over het uiten van wat er leeft in mijn onderbewuste. Nooit goed genoeg zijn, iedereen die strijdt om het laatste woord. Het gaat over een masker dragen en mijn schaduwkanten verbergen. Deze serie is een wat vrijere serie, waarbij het minder uit maakte of het er ‘goed uit ziet’ of niet.

In de serie ‘Portretten’, heb ik een aantal tekeningen gemaakt van niet bestaande personen en geoefend met het natekenen van personen die voor mij belangrijk zijn. Hierin kwam ik mijzelf heel erg tegen, omdat het best veel werk is. Ik doe zo een hele dag over een tekening, waardoor er continue een spanningsveld was tussen de perfectionist en het innerlijk kind. Dit is daarom geen favoriete subcategorie en pas ik dit weinig toe.

De laatste subcategorie heet ‘Geef het een gezicht’ en is de meest vrije categorie in deze serie. Het gaat over gewoon iets maken en zien wat er uit komt. Vaak zie ik er gezichten of poppetjes in, waar ik dan mee verder ga. Deze serie gaat over wat je zelf van maakt van wat je ziet in het dagelijks leven. Het is daarmee een oefening voor mij om dingen wat luchtiger en positiever te bekijken in plaats van het glas is altijd half leeg.