Healing codes serie

Wie ben ik zonder taal?

De Healing codes serie, gaat net als de Inner Child serie, en misschien wel net als elke andere serie, over mijn ‘herstel’. Ik zie herstel niet als een doel of een eindpunt, maar als een constante oefening, waarin ik mijn bewustzijn train. Net als de Focus reeks heel erg gericht is op het opgaan in het tekenen, geldt dit ook voor de serie Healing Codes.

In deze serie heb ik een heleboel vormen getekend, die wat weg hebben van symbolen. Als je er naar kijkt, voelt het rustig. Dat herken ik wel vaker in mijn kunst. Ik denk dat het te maken heeft met een bepaald evenwicht, een soort balans. Je kan het dus opvatten zoals je wilt. Zijn het helende codes als je er naar kijkt? Of zat de heling in het tekenproces? Of gaat het om een idee, een mening, een oordeel, wat je er van vind?

Deze serie heeft daarmee iets filosofisch. Een soort raakvlak tussen goed en fout in jezelf. Bestaat dat dan echt? Ik vind deze serie heel leuk. Er zijn twee reeksen uitgekomen:

1: Symbols en

2: Lichttaal

Symbols zijn abstracte vormen en Lichttaal zijn vloeiende bewegingen, die lijken op letters, alsof er een taal staat die ik niet kan begrijpen.